Permanente make-up wenkbrauwen

Ben je klaar met dagelijks gebruikt te moeten maken van potloden en sjablonen?  Als je wenkbrauwen onregelmatig van vorm zijn, te licht van kleur, of ‘gaten’ vertonen, komt je gezicht niet volledig tot haar recht. Powder brows is een Permanente Make-up techniek waarbij het lijkt alsof je de wenkbrauwen met wenkbrauwpoeder hebt ingekleurd. De behandeling omvat twee behandelingen. Samen kijken wij naar wat de natuurlijkste en mooiste vorm voor je wenkbrauwen is.

"Every perfect day starts with the perfect eyebrows"

Permanente make-up infralash eyeliner

Wil je dagelijks tijd besparen met het opmaken van je ogen? Laat dan (infralash) eyeliners plaatsen! Je kunt kiezen om alleen je wimperrand (dunne eyeliner) op te vullen, ook wel infralash genoemd.  Met een dun lijntje langs het ooglid blijft het subtiel, maar je kunt ook iets dikkere lijn laten zetten.  Dan wordt er tussen de wimperrand en iets daarboven een lijntje gezet. Samen kijken wij naar wat het beste bij jou past! Alles gaat in overleg.

"Beauty doesn't rise off"

Permanente lippen

Met permanente lippen zien je lippen er op elk moment van de dag verzorgd uit. Helaas vervagen de contouren van je lippen en kunnen deze smaller worden naarmate je ouder wordt. Door kleine rimpeltjes rondom de mond ontstaat vaak een onregelmatige liplijn. En de doorbloeding wordt minder waardoor je lippen bleker ogen. Dit kan opgelost worden door het aanbrengen van een permanente lipliner die de mond optisch vergroot en waardoor kleine oneffenheden gecamoufleerd kunnen worden. Of je kunt gaan voor de full lips waarbij je de lippen helemaal ingekleurd. Het resultaat gaat gemiddeld 3 jaar mee. Dit is ook afhankelijk van de kleur. Samen bepalen we welke vorm en welke kleur het beste bij je past.  

"A smile is the best make-up you can wear". 

Browstyling

Vind je het ook zo moeilijk om je wenkbrauwen gelijk te krijgen? Wil je meer uit jouw eigen wenkbrauwen halen, maar ben je nog niet toe aan permanente make-up? Wellicht is een wenkbrauwbehandeling iets voor jou!  Ik ga kijken naar de vorm en de kleur. Is deze teveel geëpileerd? Of juist te weinig?  Ik kijk naar de mate van epilatie, het volume van de wenkbrauwen en de stijl van de wenkbrauwen. Door middel van verf, wax en epilatie haal ik het beste uit jouw eigen wenkbrauwen, zonder dat je direct permanente make up toe hoeft te passen.

"I Just want the best for your brows"

Lash Volume Lift 

Heb jij van nature rechte wimpers? Of wil jij je eigen wimpers langer en intenser laten lijken? Dan is de Lash Volume Lift een behandeling die bij jou past. De Lash Volume Lift zorgt ervoor dat je natuurlijke wimpers liften en krullen, zonder gebruik te maken van tangen, klemmen of wimperextensions. De krul gaat er niet meer uit: het is dus niet meer nodig om je wimperkrultang te gebruiken. 
Nog meer voordelen:

  • Resultaat 6-9 weken zichtbaar.
  • Geeft een natuurlijke uitstraling.
  • Ogen lijken groter.
  • Niet schadelijk voor je eigen wimpers.
  • Bestendig tegen water, douchen, zweten, tranen, zwemmen en slapen.

"Lashes make everything better"

Veel gestelde vragen

Wat is Permanente Make-up?
Bij permanente make-up, ook wel PMU genoemd, wordt er in de lederhuid pigment ingebracht. Dit wordt gedaan met een pen waarin een naald/hygiënemodule is geplaatst. Permanente make-up heeft qua techniek veel weg van een tatoeage. Bij een tatoeage blijft het levenslang zichtbaar en bij PMU wordt het langzaam lichter. Permanente Make-up is bedoeld als versterking van de natuurlijke contouren en is vaak het mooist als het niet opvalt. Na een jaar tot anderhalf jaar is het advies om terug te komen voor een “touch-up”.

Is Permanente Make-up blijvend?
Het vervagingsproces is bij iedereen verschillend, maar gemiddeld is er tussen de  1 - 3 jaar weer een opfrisbehandeling nodig.  Ook hangt het af van het huidtype, leeftijd en in welke conditie de huid is en hoe je er zelf mee omgaat. Voor de Eyeliners zal de ook kleur altijd weer afnemen en kan de kleur nooit zo donker blijven als net na de behandeling. Wanneer je weer de neiging krijgt om te gaan bijtekenen, is het weer tijd om een afspraak te maken voor een ''touch Up/opfris" ( 1 behandeling).

Hoe lang duurt een behandeling?
Infralash duurt gemiddeld 1 uur tot 1,5 uur. Je hebt altijd 2 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te krijgen. Nabehandelingen zijn altijd nodig voor het mooiste resultaat! Maak er ook gebruik van. De eerste behandeling van je wenkbrauwen zal  2  tot 3 uur in beslag nemen. Tussen de behandeling en nabehandeling zit een genezingstijd van 6 tot maximaal 10 weken.

Is de behandeling pijnlijk?
De behandelingen worden gedaan met een verdovende crème. Hierdoor is het goed te doen en is de behandeling vrijwel pijnloos.

Voorzorg Permanente Make-up behandeling:
- geen bloedverdunners gebruiken.
- geen alchohol of paracetamol 24 uur van te voren gebruiken.

Is de salon GGD goedgekeurd?
Jazeker! Naast kwaliteit staan hygiëne en veiligheid voor mij voorop. Daarom is mijn salon ook goedgekeurd door de GGD. Zo worden bijvoorbeeld bij elke klant altijd nieuwe steriele naalden gebruikt die na de behandeling vernietigd worden. Dit is conform de eisen van de strenge landelijke Hygiëne-, Arbeidsomstandigheden- en Milieu Code (H.A.M.-code) onder streng toezicht van de GGD, samengesteld door de ANBOS in samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid. 


Overige Vragen 

Waarom mag je niet zwemmen met je net gezette permanente make-up?
Je mooie nieuwe permanente make-up is een open wondje, die je goed moet beschermen tegen bacteriën. Je moet er dus alles aan doen om het schoon te houden.

Zwembad
Chloor of een ander schoonmaakmiddel in het water, betekent niet dat het ook echt schoon is. Er zitten nog voldoende bacteriën in waardoor je permanente make-up kan gaan ontsteken. Chloor is de grote vijand in het zwembad, zolang je permanente make-up nog niet genezen is. Daarom kun je het beste de 7 dagen niet gaan zwemmen.

Zee
De zee zit bomvol met ziekteverwekkende bacteriën en virussen. Daar kan het zout in zee niet tegenop. Zout kan trouwens dezelfde vervelende uitwerking op je nieuwe permanente make-up hebben als chloor.

Plas of rivier
Hoe verleidelijk en helder het water er ook uit ziet, het is ook niet veilig om in een heldere plas of rivier te duiken met je net gezette permanente make-up.

Sauna
De sauna, jacuzzi of bubbelbad, dien je echt te vermijden gedurende de eerste week van de genezingsperiode. Het is niet alleen het water. Door de warmte in de sauna verweken de korstjes en bestaat de kans dat deze er te snel afvallen en de pigmenten uit de onderste huidlaag meenemen. Hierdoor geneest de permanente make-up heel vlekkerig en dat zou toch zonde zijn!

Ik ga met vakantie en wil nog graag permanente make-up kan dat?
Probeer minimaal een week voor vertrek de behandeling te ondergaan. Als de korstjes eraf zijn, kan je namelijk tijdens je vakantie de permanente make-up insmeren met een zonnebrandcrème factor (50>) ter bescherming van de zon. Zorg ervoor dat je een zonnebrandcrème gebruikt van een goede kwaliteit, vocht inbrengend, waterproof en voor de gevoelige huid. Als je daarbij ook nog een zonnebril draagt, beschermt dit extra tegen invloed van de zon.

Kan ik zonnebrand op mijn permanente make-up smeren als hij is genezen?
Jazeker kan dat. Dat raad ik zelfs aan. Je moet het zo zien: de zon is de grootste vijand van je permanente make-up. Hoe langer je het aan zonlicht blootstelt, hoe meer je de kans vergroot op verkleuring en vervaging van je kleur. Door de jaren heen kan de zon je permanente make-up behoorlijk doen vervagen. Gebruik in de volle zon altijd zonnebrandcrème op je permanente make-up met een hoge factor 50>.

Na hoeveel tijd mag je in de zon met je permanente make-up?
Je kan in de zon zodra de bovenste huidlaag helemaal geheeld is. Dat is als alle velletjes en korstjes zijn verdwenen en je huid helemaal glad aanvoelt. Wanneer dat precies is, verschilt per persoon. Dat is bij de een al na 5 dagen, bij de ander pas na 8 dagen. Het is alleen de bovenste huidlaag die genezen is. Voordat alle huidlagen geheeld zijn, ben je zeker 6 weken verder.

Mag je onder de zonnebank met net gezette permanente make-up?
Nee, absoluut niet. Net gezette permanente make-up en zonnebank gaan niet samen. Daar geldt precies hetzelfde voor als bij de echte zonnestralen. Daarom kun je ook pas onder de zonnebank als de bovenste huidlaag genezen is. Dus als alle velletjes en korstjes verdwenen zijn en je huid helemaal glad aanvoelt. Na ongeveer 1 week. Ik adviseer dan ook om de eerste 6 weken de permanente make-up af te dekken met een wattenschijfje of brilletje.

Wanneer mag je weer gaan sporten?

Als je permanente make-up net gezet is, adviseer ik om dezelfde dag niet te gaan sporten. Door de stuwing van warmte naar je gezicht toe kan het opnieuw open gaan. Dat hangt natuurlijk helemaal af van de intensiteit van je workout en wat voor soort sport je doet. Na het zetten van je permanente make-up, moet je het in ieder geval wel even een dag de tijd geven om de huid te laten sluiten.

Mag ik gebruik maken van make-up?
Draag minimaal de eerste 7 dagen geen make-up en/of mascara over de permanente make-up. In make-up zitten veel bacteriën waardoor de kans op infectie aanwezig is. Daarbij moet je het ook insmeren met een vette crème en kan er dus geen make-up op de plaats van de permanente make-up. Dus geen make-up op de permanente make-up, maar ruim rondom mag je eventueel wat make-up aanbrengen. Pas op met schoonmaken, dat er dan geen make-up in de openwond raakt.

Afspraak maken?